Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Tudni kell...

...korcsolyázni

"Ausztria, kenguruk földje!"

"...Ausztrália elsőszámú progresszív metál együttesévé "szentelték" őket."

Szabadság

Filmszemle

C64 zóna

"...kihasználta a 65xx család egyik legérdekesebb tulajdonságát, az úgynevezett tiltott kódok létezését..."

Cím nélkül

Felhívás

V. évesek figyelem!

Heltai Jenő: Altató mese egy ébresztőóráról

A királyok

"...hitelesített eredemények alapján a Manowar a világ leghangosabban játszó bandája."

Music News

Most először jelenik meg az Impulzusban zenei hírösszefoglaló. A MusicMania hagyományait követve igyekeztem az igényes rockzene világából híreket összeválogatni, méghozzá olyanokat, amelyek még nem avultak el, tartalmaznak valamilyen tényleges információt és talán újdonság erejével hatnak a rovat olvasói számára. A források általában a hivatalos web-oldalak, amelyeket feltüntettem mindenütt, így az esetleges változások, vagy a hír hitelessége ellenőrizhető, esetleg a későbbiekben elsőkézből juthattok információhoz.

- Blue

Summer Rocks 2001

Idén is megrendezésre kerül a nyári rockfesztivál, bár ez alkalommal csak egynapos lesz. Június 23-án 13 órai kapunyitással várják a Petőfi Csarnok szabadterén a műfaj kedvelőit. A fellépők:


Rhapsody (olasz) – Amorphis (finn) – Edguy (német)
Amon Amarth (svéd) – Pain of Salvation (svéd)
Stonehenge (magyar)

http://www.concerto.hu/


Pepsi Sziget 2001

Idén már kilencedik alkalommal tartják ezt a nagyszabású fesztivált, ahol szinte minden zenei stílus képviselteti magát. Mindez 2001. augusztus 1-8. között a Hajógyári-szigeten. Két fellépőt mindenképp érdemes megemlíteni: Nigthwish, HammerFall. Akit csak a Nightwish érdekel az egészből :-), az elég, ha augusztus 7-re vált jegyet (egy napra csak a helyszínen lehet)!

http://www.nightwish.com/http://www.hammerfall.net/
http://www.diaksziget.com/http://www.pepsisziget.hu/


Nightwish

Még mindig ennél a nagyszerű finn csapatnál maradva, említést érdemel a június végén megjelenő első DVD-jük "From Wishes to Eternity" címmel, melyen a Wishmastour-on készített felvételek mellett egyéb extrákat is kiadnak. Ugyanakkor jelenik meg az "Over The Hills And Far Away" címet viselő CD-jük, ami két új számot, két feldolgozást és számos koncertfelvételt tartalmaz majd. (Ez utóbbi cím Gary Moore: Wild Frontier lemezéről lehet ismerős, ennek nyitódalát adják elő Nightwish-ék, természetesen saját értelmezésükben. :-) Ebből már van ingyenesen letölthető demó.)

http://www.nightwish.com/


Vangelis: Mythodea

A Nagy Öreg újabb lemezt készül kiadni, méghozzá a 2001 Mars Odyssey tiszteletére. A lemez várhatóan nyáron kerül a boltokba.

http://elsew.com/http://www.mythodea.com/
http://www.jpl.nasa.gov/
Sonata Arctica

A banda a napokban jelentette meg új kislemezét "Wolf & Raven" címen, amit hamarosan követ az új stúdióalbum: "Silence". És ha ez még nem lenne elég, meg is látogatják hazánkat (2001. október 12., PeCsa), méghozzá nem is akármilyen társaságban:

Gamma Ray – Sonata Arctica – Vanishing Point

http://listen.to/sonataarctica/
http://www.gamma-ray.com/http://www.concerto.hu/


Stratovarius: Intermission

A MusicMania-ban korábban bemutatott zenekar új lemeze május végén jelent meg. Erről megújult web-oldalaikon értesülhetünk, és rögtön bele is hallgathatunk az új track-ekbe, melyek között két Rainbow és egy Judas Priest feldolgozás mellett élő felvétel is felfedezhető.

http://www.stratovarius.com/http://www.nuclearblast.de/

Savatage: Poets and Madmen

Azután, hogy énekesük (Zachary Stevens) kilépett, az együttes tovább él és dolgozik. Ennek ékes bizonyítékául szolgál az áprilisban kiadott, fenti nevet viselő – amúgy kiválóra sikeredett – korong. Ezen újra Jon Oliva énekel, aki alapítás óta tagja a zenekarnak, és a kezdetektől jó pár évig egyedüli énekes volt.

http://www.savatage.com/